Wednesday, January 6, 2016

TERORISMUL ATOMIC

Kim Jong Un 
Pe data de 6 Ianuarie 2016 la ora locala 10.00, în Poligonul Special de Teste Nucleare din Koreea de Nord a fost detonată o bombă termonucleară care a produs un seism de 4,8 Grade. Din calcule, se apreciază că puterea acestei bombe este cuprinsă între 50 şi 160 MT adică o putere echivelentă cu de câteva mii de ori mai mare decât cea de la Hiroshima din 1945. 
  Testul nuclear a fost subteran, şi a produs îngrijorare în întreaga lume. Consiliul de Securitate al ONU se întruneşte astăzi pentru a lămuri acest aspect şi a stabili sancţiuni împotriva Koreii de Nord. De mare pericol pentru Pacea Omenirii este şi faptul că acest stat deţine tehnologia fabricării unor rachete cu raza lungă de acţiune care pot lovi Europa sau Statele Unite ale Americii. 
  După testele nucleare, neautorizate de Comisia de la Viena din 2006, 2009, 2013, acesta este al patrulea mare set de teste de detonare a unei bombe de fuziune, ce încalcă acordurile internaţionale şi normele dreptului internaţional.
  Postul naţional de televiziune de la Phenian a anunţat: ... Primul test de bombă cu hidrogen a fost finalizat cu succes la 10.00 la 6 Ianuarie 2016 pe baza determinării stategice a Partidului Muncitoresc...
  România, este PREŞEDINTE AL COMISIEI PREGĂTITOARE A ORGANIZAŢIEI PENTRU INTERZICEREA TOTALĂ A TESTELOR NUCLEARE, iar prin vocea reprezentantului său special din cadrul Ministerului de Externe a declarat: Testul este o provocare la adresa păcii şi securităţii regiunii, fiind încălcate toate rezoluţiile ONU.
  Rusia, China, NATO, USA,  UE au condamnat în termeniii cei mai fermi această nouă provocare împotriva păcii şi umanităţii, prin escaladarea cursei înarmărilor nucleare, comisă prin sfidarea Rezoluţiilor ONU şi ale Consiliului de Securitate, a tratatelor de neproliferare şi experimentare a armelor de nimicire în masă. 

   Schema teoretică a Bombei Termonucleare

Principiul de funcţionare al H-Bomb

   Bombele cu hidrogen reprezintă cele mai periculoase dispozitive de nimicire în masă, şi diseminarea acestora este amendată de convenţiile înternaţionale. În condiţiile în care în lume se pune problema topirii arsenalelor nucleare, chimice şi bacteriene, producerea de noi arme constituie un atentat la siguranţa colectivă la nivel planetar. 

 Kim Jong Un (n. 08.01.1983)
Mareşalul Kim Jong Un
  
Eboşă de Plutoniu 
 Schema capului focos termonuclear al unei rachete balistice
   Acest eveniment generează o profundă îngrijoare a opiniei publice internaţionale cu privire la ameninţările şi pericolele la care se expune populaţia civilă cu privire la riscurile şi ameninţările terorismului nuclear, chimic şi bacterian, ca supreme forme de luptă împotriva PĂCII ŞI OMENIRII.
 Oamenii paşnici ai lumii, solicită factorilor de decizie să adopte cele mai potrivite măsuri punitive împotriva unor asemenea manifestări de sfidare a normelor de drept internaţional şi a dizarmoniei produse în natura bunelor relaţii de convieţuire internaţională comise de unui lideri politici ce comit fără discernământ crime împotriva umanităţii.
 

No comments:

Post a Comment